Merkwaardig Marketing is een beetje kabouter geworden

Ja, je leest het goed. Ik ben dit jaar een beetje kabouter geworden. Kabouters, die kleine hardwerkende wezentjes. Niemand ziet ze, maar iedereen merkt dat ze er zijn. Op een paar plaatsen in Nederland zie je er heel veel. Vooral in Eindhoven en Delft. Je ziet ze er op een flesje Dettol, zittend in een Maxi-Cosi of hangend aan een whiteboard.

Een tuinkabouter, een typisch Nederlands fenomeen. Hij staat midden in de samenleving, dicht bij de natuur en komt in alle lagen van de bevolking voor. Kabouters beschikken in tegenstelling tot de mens over alle mogelijke vormen van intelligentie en beschikken daardoor over de magie om nieuwe en schijnbaar onmogelijke dingen te creëren.

VanBerlo kabouter
Ik heb het hier over een VanBerlo kabouter, die samen met zijn vogeltje het logo van VanBerlo vergezelt en symbool staat voor de roots en waarden van dit internationaal opererende en designbureau.

016 logo met kabouter VanBerlo

 

Sinds april mag ik wekelijks freelance deel uitmaken van dit kabouterbos vol creatievelingen. Een enthousiaste en grote club mensen, met een echte ‘drive’ om tot iets perfects te komen. Dat is VanBerlo ten voeten uit. Inspirerend, prikkelend, creatief, onderscheidend. Dát zijn de keywords waarmee VanBerlo het beste te omschrijven is. Twee dagen in de week verzorg ik op freelance basis, maar fysiek werkzaam op het VanBerlo hoofdkantoor in Eindhoven (en af en toe Delft) de nationale en internationale PR voor dit inspirerende bedrijf. Ik onderhoud de perscontacten en bouw aan de groei daarvan. Free publicity is de drijfveer. Daarnaast schrijf ik alle teksten voor de website en social media en begeleid ik de totstandkoming van de nieuwe website. Monitoring van de bezoekers met behulp van Google Analytics is daar een onderdeel van. Ook coördineer ik de vertalingen en schrijf ik teksten voor het VanBerlo corporate boek, boeken per afdeling/discipline, advertorials en redactionele artikelen. VanBerlo neemt deel aan talrijke beurzen, waarvan de Dutch Design Week de meest ingrijpende is. Jaarlijks wint het bedrijf diverse prestigieuze design awards, zowel in binnen- als buitenland. Er is dus genoeg te doen!

011-VanBerlo


Wat is VanBerlo?

VanBerlo is een internationaal opererend designbureau en in 30 jaar uitgegroeid tot een van Europa’s meest toonaangevende bureaus op het gebied van strategie, design en implementatie. Zowel qua productontwikkeling en -engineering als qua brand implementatie.

Maar VanBerlo is ook een tikje ondeugend, een beetje eigenwijs, sociaal, hard werkend en niet te beroerd om allerhande klusjes op te knappen. Allemaal eigenschappen die ook helemaal passen in mijn profiel en dat van Merkwaardig Marketing. Misschien dat het daarom meteen klikte? Sinds april draag ik dus wekelijks een puntmuts. Uiteraard wél in Merkwaardig Marketing-roze!