Nieuwe website voor STIEBEL ELTRON Nederland

Fenoomenaal verzorgde website voor STIEBEL ELTRON Nederland

Afgelopen week is, na een klein half jaar werk, de nieuwe website van STIEBEL ELTRON Nederland live gegaan! Check hem hier: www.stiebel-eltron.nl

Proces: internationale samenwerking
In samenwerking met het Duitse moederbedrijf en digital agency Denkwerk uit Keulen (Duitsland) is deze volledig responsive site van enorme omvang ontwikkeld. Het hele project “website” lag in handen van Merkwaardig Marketing en was een gigantisch project. Gestart werd met een tweedaagse training bij Denkwerk in Keulen, Duitsland. Er werd gebruik gemaakt van alle moderne tools en technieken, zoals de scrummethode, een Jira-ticketsysteem etc. Merkwaardig Marketing is gewend om hiermee te werken, dus zo werd het project optimaal gestroomlijnd. Dit hield in: korte updates, duidelijke eindverantwoordelijken per onderdeel, teams opstellen per subproject, een strakke planning met tussentijdse evaluatiemomenten.

Rol van Merkwaardig Marketing
Aangezien Merkwaardig Marketing al jarenlang de vaste marketingpartner voor STIEBEL ELTRON is, zijn veel zaken al bekend. De werkzaamheden van Merkwaardig Marketing hielden vervolgens o.a. in: het bepalen van de strategie, de hele coördinatie, evenals het bepalen van de sitemap en inhoud, het schrijven en deels vertalen van alle (SEO) teksten, het verzorgen van bijpassend beeldmateriaal, het bouwen en vullen van nieuwe pagina’s en onderdelen in het content management systeem en het koppelen van diverse onderdelen. De meest recente informatie over subsidiemogelijkheden, gelijkwaardigheidsverklaringen en energielabels zocht Merkwaardig Marketing uit en verwerkte dit in pagina’s met informatie.

SEO
Tot slot verzorgde Merkwaardig Marketing de complete search engine optimization (SEO), zodat de site ook in zoekmachines zoals Google optimaal vindbaar is. Voor optimale vindbaarheid werden zeer gedetailleerde SEO categorie- en productpagina’s opgesteld, verrijkt met fotografie en embedded video, interne links en verwijzingen naar het blog ‘Energy Life’ van het Duitse moederbedrijf.

Bijzondere functionaliteiten
De site kent bijzondere functionaliteiten zoals een vakpartner-portaal, internationale campagnemodules, een persmodule voor persberichten en beeldmateriaal, een koppeling met diverse internationale tools (welke ook allemaal zijn vertaald en omgebouwd voor de Nederlandse markt), FAQ tot op gedetailleerd productniveau, een koppeling met de productendatabase Mediando die voortdurend updates krijgt en dus altijd actueel is, productregistratie, alle internationale vestigingen en productielocaties en nog veel meer.

Tijdbesparend
Om het aantal telefoontjes op de service-afdeling te reduceren, is een Download-pagina opgezet met alle mogelijke handleidingen, certificaten, brochures, formulieren, planningsdocumenten, gelijkwaardigheidsverklaringen etc.

Klaar voor de toekomst: responsive en webshop

De site is uiteraard volledig responsive ontwikkeld, voor goede weergave op zowel desktop, tablet als mobiel. Ook is de site volledig voorbereid op de integratie van een aanvullende webshop, waarvan enkele functionaliteiten al geactiveerd zijn. Een volgende stap is het operationeel maken van o.a. een onderdelenshop.

Bekijk de site hier.